Een keuken met stijl en inhoud
De keuken is één van de actiefste ruimtes in het huis. Koken, eten, afwassen, kommen vullen, handen wassen... Het gebeurt allemaal op dezelfde plaats. Een keuken moet praktisch ingericht zijn, op een doordachte en goed gestructureerde manier. Maar dat betekent niet dat zo'n ruimte onaangenaam hoeft te zijn. Laten we dat illustreren aan de hand van een simpel voorbeeld: spoeltafels.
Je hoeft niet lang na te denken om te begrijpen hoe belangrijk een goede spoeltafel is. Dat is tenslotte de plaats waar je eten bereidt. Omdat ze geregeld in contact komt met voedingsmiddelen, moet je ze gemakkelijk en grondig kunnen schoonmaken. Bovendien moet ze bestand zijn tegen thermische schokken, snijwerktuigen, vetten en zuren. De activiteiten die we elke dag opnieuw uitvoeren aan de spoeltafel laten onvermijdelijk sporen na. En het is essentieel dat die vermeden of uitgewist worden.


Spoeltafels zijn beschikbaar in allerlei formaten (aantal spoelbakken, met of zonder vergiet of restenbak, ...) en materialen. Elk materiaal heeft zijn specifieke voor- en nadelen.
- Roestvrij staal is hygiënisch en solide, gemakkelijk te plaatsen en relatief krasgevoelig.
- Geëmailleerd keramiek voelt aangenaam aan, laat zich vlot onderhouden en is goed bestand tegen krassen en slijtage, maar weegt meer en kan minder tegen schokken.
- Composietmaterialen hebben alle voordelen van roestvrij staal en keramiek, maar vallen dan weer duurder uit.
Om de juiste keuze te maken, vraag je best advies aan een expert.