Home > Bathing > Italian design
Che Bella! Italian design
Italiaanse designers hebben een uitgesproken oog voor een optimale mix van duurzame materialen en eenvoudige schoonheid. Wij vergeleken - én vergelijken met passie - tot op hun werkvloer het aanbod van Italiaanse topmerken in de sanitaire wereld. Zo ontstonden er lange termijn partners deals tussen VERSANI en Italiaanse familiebedrijven als CASABATH, CERASA, FANTINI, HOTBATH en CRISTINA.

Noord-Italië is simpelweg het kloppend hart van de sanitaire wereld. Rond het Lago d’Orta situeren zich honderden fabriekjes die hun traditionele expertise uit de klokkennijverheid nu inzetten bij het ontwerp en de productie van hoogwaardige sanitaire elementen. De legeringen die je er vindt, zijn de fijnste uit de wereld. VERSANI is selected dealer van het beroemde loodvrije kraanmerk Fantini, voor wie de Belgisch topontwerper Vincent Van Duysen in 2016 de vermaarde ICONA reeks ontwierp.

Casabath, van huis uit meubelmaker, heeft een originele manier bedacht om badkamer in te richten. Hij versiert als het ware een deel van de muur met meubelen in Monolith, een hoogwaardig synthetisch materiaal. Het oogt niet alleen luxueus, het is ook volledig krasvrij. (Casabath - Monolith)