Home / Nieuws / Versani’s “BOTANIC Antwerp” project in the picture

Versani's "BOTANIC Antwerp" project in the picture

In haar zomer editie 2021 bracht het magazine HomeSweetHome een reportage over het prestigieuze 5 sterren spahotel BOTANIC Antwerp waarvoor VERSANI aan projectontwikkelaar IRET de sanitaire inboedel leverde.

Antwerpen heeft eindelijk zijn eerste vijfsterren luxeresort

Botanic Antwerp
Botanic Antwerp
Botanic Antwerp
Botanic Antwerp
Botanic Antwerp
Botanic Antwerp

En wat voor één. De historische kloostersite, daterend uit de 13e eeuw en gelegen aan de 200 jaar oude Botanische tuin in Antwerpen, kreeg dankzij een grondige renovatie en restauratie zijn authentieke grandeur terug waardoor gasten in een uniek kader kunnen overnachten. Met daarbovenop 18 uitgeruste zalen voor conferenties, vergaderingen en evenementen, 4 gastronomische restaurants van wereldbefaamde chefs en de toevoeging van een gloednieuwe spa, is een nieuw toevluchtsoord op vijfsterrenniveau middenin de stad geboren: Botanic Sanctuary Antwerp.

Deze vijfsterren superior site wil veeleisende reizigers, zakenmensen en enthousiaste Antwerpenaars aantrekken en hen een plek bieden om (samen) te werken, mensen te ontmoeten maar bovenal te genieten van alles wat het leven zo mooi maakt: wellness, kunst, cultuur en culinaire verwennerijen. Daarvoor beschikt het domein over heel wat troeven: in dit historisch gebouwencomplex op een site van 20.000 m2 vind je onder meer 18 unieke zalen waaronder een auditorium voor 300 personen voorzien van een regiekamer en vertaalcabines, de 15e-eeuwse O.L.V.-kapel, 2 historische kloosterkeukens en een exclusieve state-of-the-art boardroom. Sterrenchefs Wouter Van Tichelen*, Jacob Boerma***, Thomas Diepersloot*, Gert de Mangeleer*** en Joachim Boudens bezorgen je de ultieme gastronomie beleving. Ontspannen kan verder in een nieuwe exclusieve wellness met zwembad op de bovenste verdieping die uitkijkt op de Botanische tuin die, ooit als kruiden- en groentetuin van het oude hospitaal, nu op zijn beurt als inspiratie dient voor natuurlijke behandelingen.

Het vijfsterren superior luxe resort dat nu al deel uitmaakt van Leading Hotels of the World, beschikt ook over 108 kamers, suites en spa suites, verspreid over 5 historische gebouwen. Die zijn ruim, boordevol authentieke elementen maar met alle hedendaagse comfort die je verwacht op vijfsterrenniveau. Als partner voor sanitair en verwarming schakelde projectontwikkelaar IRET daarom Versani in. Projectbegeleider Paul Sas: “Het is voor ons een eer om aan dergelijk prestigieus project te mogen meewerken. Dit is ongezien. Voor de invulling van sanitair, verwarming, spiegels en kraanwerk hebben we uiteraard rekening gehouden met de historische context waarin we ons bevinden en dat vraagt een eerder ingehouden benadering. Je zoekt daarbij naar kwalitatieve designproducten die subtiel aanwezig zijn maar vooral de grandeur van de kamers nog meer tot hun recht laten komen.”

Daarvoor beschikt groothandel Versani over een uniek gamma met merken die je niet in eender welke winkel aantreft. Paul en de rest van het team van Versani wisten al snel welke van hun merken in aanmerking kwamen om dit verhaal extra kracht bij te zetten. De designradiatoren Beams van het Belgische Vasco bijvoorbeeld bieden heel wat vermogen op kleine oppervlakte en zijn heel fijn en minimalistisch elegant. Bijna meer een interieurelement dan louter een verwarmingselement, één van de redenen waarom de keuze daarop viel. “De kleur, pergamon, werd afgestemd op de kleur van de kamerwanden. Uitzonderlijk en exclusief voor dit project lieten we door partner Vasco bijhorende stalen handdoekbeugels in hetzelfde kleur maken. Van de Vasco Beams Mono-EL met beugel is de beugel zelf doorgaans beschikbaar in M301 (antraciet) en S600 (wit). Deze toestellen zijn ook perfect te bedienen met domotica, de techniek erachter staat niet stil.”

Voor het kraanwerk van Dornbracht werd speciaal voor dit project een ander kleur toegevoegd, Dark Platinum. Versani wou dan ook spiegels die matchten met dit kraanwerk. “De strakke spiegels van het Italiaanse topmerk Casabath uit de Trend serie met het hoogwaardig spiegelglas van het Belgische Glaverbel in aluminium frame doen perfect wat we vooropstelden, sober schitteren. De spiegels hebben zowel verlichting op de spiegel als backlight. Bij Casabath, van wie wij exclusief verdeler zijn, klopt het hele plaatje. Net als bij dit hele project.”