Italian design

Home / Italian design

Che bella!

Italiaans kraanwerk, wereldklasse!

Werelds grootste installatievakbeurs voor sanitair, verwarming en energie is sinds jaren ISH Frankfurt.

Mondiaal toonaangevend in de wereld van de Italian design badmeubelen en kraanwerk is echter de Salone del Mobile in Milaan. Het is the place to be voor elke binnenhuisarchitect op zoek naar innovatie en inspiratie, zo ook sinds jaren voor VERSANI. Niet voor niets, want Italiaanse designers hebben een uitgesproken oog voor een optimale mix van duurzame materialen en eenvoudige schoonheid. Wij vergeleken – én vergelijken met passie – tot op hun werkvloer het aanbod van deze Italiaanse topmerken. Zo ontstonden er lange termijn partner deals tussen VERSANI en Italiaanse familiebedrijven als Casabath, Fantini, Hotbath, Antrax radiators, CIELO, AXA, Galassia en Emmevi. De prachtige realisaties van onze trouwe installateurs getuigen van deze pure klasse.
Recent werd het VERSANI aanbod uitgebreid met het ultra innovatieve en high-end inox kraanwerk en bijhorende accessoires van top designer CEA.

In tegenstelling tot de concurrentie verbergt VERSANI haar huismerken nooit onder een eigen logo, noch streven wij naar pure exclusiviteit. Zo blijven merk en serie maximaal transparant voor de eindklant om een goed prijsvergelijk én nazorg te garanderen.

Noord-Italië is simpelweg het kloppend hart van de sanitaire Italian designwereld. Rond het Lago d’Orta situeren zich honderden fabriekjes die hun traditionele expertise uit de klokkennijverheid nu inzetten bij het ontwerp en de productie van hoogwaardige sanitaire elementen. De legeringen die je er vindt, zijn de fijnste uit de wereld. Bovenal is de kwaliteit van hun gekleurd kraanwerk (coating of finishings genaamd) wereldklasse. Matzwart en witte kranen van onze Italiaanse merken zijn gekleurd door een 3-componentenlak, wat ze veel krasbestendiger maakt. Als eersten gebruikten zij de physical vapor desposition (PVD) technologie voor de coating van armaturen naar gepolijst messing en geborsteld koper. Naast massief RVS 316 is PVD kraanwerk het meest onderhoudsvriendelijk en vrijwel onverwoestbaar.

CASABATH, puur vakmanschap!

Waar Lago d’Orta het mekka is voor bad armaturen, herbergt Toscane dé trendsetters voor badkamermeubels.

In 1995 introduceerde VERSANI het in PISA gevestigde CASABATH op de Belgische markt. Sindsdien is het wederzijdse respect voor het puur vakmanschap en Italiaanse cultuur tussen de beide familiebedrijven gerijpt tot een passionele verhouding! Op heden heeft VERSANI de meest uitgebreide CASABATH-collectie van gans Europa in haar toonzaal.

Op zoek naar landelijke kranen? Bekijk het originele aanbod van EMMEVI!

Hoewel het Italiaanse NICOLAZZI in België als specialist in retro kranen enige bekendheid geniet, is het aanbod van EMMEVI net iets origineler en prijsvoordelig. Hun keuze aan kleuren zeer uitgebreid en vooral hun afwerking met SWAROVSKI kristal van pure wereldklasse. Beide merken vind je in diverse uitvoeringen in onze toonzaal.

Geen enkel sanitair porselein zo kleurrijk als Italiaans keramiek!

Hoewel keramiek Chinees van oorsprong is, verwijst de naam porselein naar de Italiaanse term kauri’s en hebben vele bewerkingen en vooral sanitaire toepassingen hun oorsprong in Rome en het Noorden van Italië. Geen wonder dat Italiaanse topmerken als AXA, CIELO en GALASSIA nog steeds tot de meest kleurrijke en innovatieve keramiek producenten behoren. Je vindt ze met talrijke producten van WC tot waskom bij VERSANI.

Galassia lavabo