Comfort sanitair

Home / Comfort sanitair

VERSANI herenigt functionaliteit, welzijn en esthetiek met haar aanbod comfort sanitair

Daar waar de meeste badkamer specialisten vandaag hun aanbod comfort sanitair beperken tot barrièrevrije elementen voor hulpbehoevende senioren of toilet accessoires voor rolstoelgebruikers, koos VERSANI in 2019 resoluut voor een holistische aanpak. Wonen in al zijn vormen is immers drastisch aan het veranderen, zo ook in de privébadkamer. VERSANI ging op zoek naar leveranciers partners die zowel veiligheid, functionaliteit, welzijn én esthetiek integreerden onder de noemer comfort sanitair. Specialist in een barrière vrije vormgeving, HEWI, bood VERSANI niet enkel een interactief productoverzicht op deze website, maar realiseerde – uniek in Vlaanderen – een totaalconcept van de hedendaagse badkamer voor mindervaliden in de VERSANI showroom.

Naar een stijlvolle, betaalbare senioren badkamer

De huidige generatie van senioren verkiest vaak een bad boven een douchecabine met opklapstoeltje. Meestal is er echter onvoldoende ruimte in de oude badkamer om beide systemen te renoveren naar een barrièrevrije sanitaire zone. Partners ARTWEGER en HSK bieden een betaalbaar alternatief met hun instapbaden. In onze showroom vind je zowel de TWINLINE als het HSK DOBLA instap bad.

HSK DOBLA bad
2D plan minimale oppervlakte comfort sanitair

VERSANI vertaalt inclusie naar een stijlvolle badkamer volgens de EU normgeving

Heb je geen idee van de mogelijkheden en aandachtspunten om een toilet en badkamer drempelvrij te maken? Dan zijn de EU richtlijnen van de toegankelijkheidswet voor mensen met een beperking een handige leidraad. Op Europees niveau gelden immers specifieke regels en voorschriften om de toegankelijkheid van gebouwen, infrastructuur en technologieën van mensen met een beperking te waarborgen. Deze regelgeving is gericht op de toegang tot toiletten in openbare plaatsen zoals bars, restaurants en hotels, en bevorderen het recht op inclusie voor alle mensen. Een van de referentievoorschriften inzake toegankelijkheid is Richtlijn 2010/32/EU. Deze legt concreet normen vast voor toiletten in gezondheidszorgomgevingen. De principes kunnen echter evenzeer toegepast worden op andere openbare ruimtes. Daarnaast voorziet Richtlijn 2010/35/EU in normen om de toegankelijkheid en veiligheid van toiletten te garanderen in publieke lokalen. Badkamers met minimale afmetingen moeten het manoeuvreren en gebruik van apparaten garanderen voor personen met beperkte mobiliteit. Toilet, bidet, ligbad, douche moeten van de zijkant benaderbaar zijn, de wastafel vanaf de voorzijde. Ze moeten voldoen aan minimale installatie afmetingen en idealiter voorzien zijn van leuningen. Bijgaand 2D plan toont, rekening houdend met de EU-normen, de ideale opstelling binnen een minimaal oppervlak.

Verhoogd, verlengd of antibacterieel toilet? Waarom niet een douche-wc?

Meerdere porselein fabrikanten bieden comfort oplossingen met een verhoogd of verlengd toilet bv. partners LAUFEN en Villeroy&Boch, al dan niet antibacterieel behandeld. Enkel een douche-wc integreert echter de oorspronkelijke meerwaarde van het bidet. Sommige fabrikanten bieden deze systemen zowel met als zonder droogfunctie aan. VERSANI heeft als enige sanitair grossist zowel de DURAVIT Sensowash, als de Villeroy&Boch ViClean, als het volledige GEBERIT Aquaclean gamma in werking opgesteld in haar toonzaal.

Pijnlijke gewrichten, spierklachten?

Whirlpoolsystemen of een infrarooddouche bieden een betaalbare oplossing.

Dure medicatie tegen huidaandoeningen, slechte bloedsomloop of pijnlijke spieren of gewrichten kunnen doorgaans afgebouwd worden bij het gebruik van een infrarooddouche. Deze bestaan in meerdere formaten, zowel inbouw als opbouw. Buiten hun aankoopprijs, is ook hun verbruik laag. Een aangeraden efficiënte infrarood douchebeurt van 8 minuten verbruikt slechts 0,03 euro.

Partner en expert inzake SUNSHOWER biedt ook combi-systemen infrarood en UV.

Whirlpool Riho

Geen ruimte voor een inloopdouche en verkies je een ligbad, dan brengen de whirlpool systemen van Villeroy&Boch een oplossing. De massagestralen van het hydrosysteem verbeteren aanzienlijk de bloedsomloop en verstevigen de spieren.

VERSANI heeft boven haar toonzaal een gesloten afdeling waar zowel het hydrosysteem als de spa systemen van partner RIHO uitgetest kunnen worden.

Wastafels op werkhoogte

Fabrikant HEWI met het gerenommeerde S 900 systeem en PRESSALIT bieden met hun sanitaire hulpmiddelen voor personen met een beperking, stijlvolle wastafels, bovendien super onderhoudsvriendelijk.

Maar ook onze partner en Vlaamse fabrikant SLEURS GROUP ontwikkelde een senioren badkamermeubel geheel op maat verkrijgbaar.

comfort sanitair

Premies en advies

Bent u 65-plusser dan biedt de Vlaamse overheid voor bepaalde sanitaire renovatiewerken een aanpassingspremie, naast het verminderd btw-tarief van 6%.

Voor mensen met een beperking jonger dan 65 raadt VERSANI aan om naast het advies bij hun ziekenfonds, het Vlaamse Agentschap voor personen met een handicap – VAPH – te raadplegen via de website PREMIEZOEKER.

Voor nuttig advies omtrent renovatieprojecten voor mindervaliden en comfort sanitair zijn het magazine en de activiteiten van het neutrale REVA een uitstekende bron.

Raad geven en steun bieden op het vlak van toegankelijkheid van je interieur, kan ook het VENPH, het Vlaams Europees netwerk voor personen meteen handicap.