Home / Nieuws / Publieke laadpaal voor de VERSANI showroom gratis ter beschikking van onze klanten

Publieke laadpaal voor de VERSANI showroom gratis ter beschikking van onze klanten!

Bij hun bezoek aan de toonzaal kunnen klanten van VERSANI sinds oktober 2021 gratis hun elektrisch of hybride wagen inpluggen! Zijn de laadpalen niet in gebruik voor klanten dan staan ze dag en nacht ter beschikking van het publiek. De keuze van VERSANI viel op de SMAPPEE EV line vakkundig geïnstalleerd door partner ENERGIE+ uit GIERLE.

Smappee laadpaal
Smappee laadpaal

De SMAPPEE-laadpalen zijn voorzien van autonome overbelastingsbeveiliging en bieden optimaal eigenverbruik aan. Via de Smappee-app en dashboard krijg je gedetailleerd inzicht in het laadproces en -kosten. EV bestuurders betalen voor het laden door de QR-code te scannen of met hun RFID-kaart te swipen. VERSANI klanten kunnen gratis in pluggen met een kaart die ze aan de toonzaal balie ontlenen.

In Vlaanderen investeert de overheid noest om een netwerk van oplaadpunten voor elektrische voertuigen uit te bouwen op openbare terreinen. Vanaf 2025 komt er bijkomend een verplichting voor de installatie van oplaadpunten op parkeerterreinen van bestaande winkels en niet-residentiële gebouwen vanaf 10 parkeerplaatsen, zonder dat er een omgevingsvergunning aan te pas komt. VERSANI heeft deze verplichting niet afgewacht. Ons bedrijf investeerde dus in 2021 zelf in een publieke laadpaal. Ook al de bedrijfswagens werden vervangen door ecologisch verantwoorde voertuigen.

Smappee laadpaal